«Υπογονιμότητα την Ημέρα της Μητέρας. Οδηγός επιβίωσης.»

Η γιορτή της μητέρας, μία ημέρα που μας φέρνει εικόνες από τις προετοιμασίες που κάναμε στο σχολείο ζωγραφιών και λουλουδιών από πλαστελίνη ή πηλό. Κάρτες και αφιερώσεις για να της προσφέρουμε επιστρέφοντας σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν αυτή την ημέρα τη γιορτάζουμε ακόμη ως παιδιά;

«Υπογονιμότητα την Ημέρα της Μητέρας. Οδηγός επιβίωσης.»

Διαβάστε Περισσότερα

Εργασιακό burnout. Τρόποι αντιμετώπισης.

Εργασιακό burnout. Τρόποι αντιμετώπισης.

Το στρες στο χώρο εργασίας μπορεί να σχετίζεται σε μικρό βαθμό με την εργασία κάθε αυτή. Αντίθετα, μπορεί να έχει να κάνει με το που εστιάζουμε, ποια είναι η θέση που παίρνουμε απέναντι στις καταστάσεις και τι θα θέλαμε πραγματικά να συμβεί. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο του Στρες, 80% των ανθρώπων νιώθουν στρες στο χώρο εργασίας τους. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρουν ότι το 75% των επισκέψεων στον ιατρό σχετίζεται με το στρες.

Το "εργασιακό κάψιμο" δεν προέρχεται τόσο από τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας, αλλά από το πώς επιλέγουμε να το προσεγγίσουμε. Ας δούμε μερικούς τρόπους να το αποφύγουμε:

Διαβάστε Περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο στρες και Γονείς. Πώς να το διαχειριστούμε;

Χριστουγεννιάτικο στρες & Γονείς. Πώς να το διαχειριστούμε;

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, φαίνεται ότι οι ενήλικες είναι πιθανότερο να αντιλαμβάνονται τις οικογενειακές υποχρεώσεις πιο στρεσογόνες σε σχέση με παλιότερα. Οι διαφημίσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης αυξάνουν τα προσδοκώμενα επίπεδα χαράς και ευχαρίστησης, που πρέπει να έχει καθένας από εμάς στο πνεύμα των εορτών, κάτι που είναι ιδιαίτερα αγχογόνο. Για τη διαχείριση αυτού, ενδεχομένως κάποιες φορές να καταφεύγουμε σε αναποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης όπως να τρώμε ή να πίνουμε υπέρμετρα ή και να δημιουργούμε κακές σχέσεις με τους γύρω μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Created by makeitreal
Copyright © 2015 Ροζίνα Παλαιολόγου